TEAMSPIRIT REPAIR CAFÉ

Naar respectvolle communicatie

Interactief theater IMPRO-LABO®

Teamspirit Repair Café: interactief theater

Repair café - sterk idee

In een repair café gaan we uit van een heel simpel idee: als er iets hapert aan een toestel, dan gooi je dat toch niet weg? Dan herstel je dat, samen met anderen. Je beleeft er nog plezier aan ook.

Zit er al eens zand tussen de raderen van een team?

Op een fijne werkplek helpen mensen elkaar, zien we verschillen als rijkdom en voelen we ons gerespecteerd. Maar soms loopt het mis. Een opmerking wordt fout geïnterpreteerd, een grap schiet in het verkeerde keelgat, een oudere medeweker wordt niet betrokken, een jongere medewerker voelt zich geïntimideerd, ... met als gevolg: kortsluiting.

Eerst de storing begrijpen

Bij dergelijk kortsluiting zijn er altijd 3 partijen betrokken: dader, slachtoffer, en omstaanders. Via herkenbaarheid én humor in de sketches dedramatiseren we eventuele spanningen. Via interactie nodigen we de toeschouwers uit tot een openhartige en constructieve houding.

Teamspirit nieuw leven inblazen

Het geheel responsabiliseert de deelnemers om ‘wat hapert te repareren’. Want men is altijd één van die drie betrokken partijen: dader, slachtoffer, of omstaander. ‘Als de anderen het niet doen… Waarom u dan niet?’

Praktisch

  • Gebracht door 3 acteurs
  • Tot 80 deelnemers
  • Duur: 1u30
  • Technische fiche op aanvraag