WELCOME FEEDBACK - naar een opbouwende feedbackcultuur

Impro-Labo® - Interactief theater

Evaluatie
Beknopt
  • Feedback kan medewerkers maken maar ook kraken
  • Voel het effect van goede en slechte feedback dankzij de realistische opvoering door bedrijfsacteurs
  • Leer hoe je opbouwende feedback geeft en wat de valkuilen zijn
  • OPTIONEEL: stuur na afloop refreshvideo's en zorg zo dat de lessons learned zeker blijven hangen

De roep naar een ‘opbouwende feedbackcultuur‘ is alomtegenwoordig. Het is dan ook het instrument bij uitstek om de transitie te maken naar een participatieve bedrijfscultuur met als resultaat: tevredenheid, betrokkenheid en engagement van medewerkers. Maar het is wellicht ook de grootste culturele verandering van het moment.

Een medewerker zit duidelijk niet goed in zijn vel en gaat al voor de derde keer in een paar weken in de fout. Hij bedoelt het nochtans goed, maat hij brengt het team wel in de problemen. Het is duidelijk dat een gesprek zich opdringt. Maar eenvoudig belooft dat niet. Want hoe kan je het veroordelend karakter van feedback vermijden, en het nodige vertrouwen creëren om vrij van gedachten te wisselen?

Hoe los je zoiets op? Het antwoord ligt in de rol die we feedback geven. Feedback is geen doel op zich, maar een instrument om te bouwen aan een groeicultuur, waarin mensen zich als persoon gerespecteerd en aanvaard weten, en verantwoordelijkheid krijgen om mee te werken aan hun persoonlijke groei, en die van de organisatie.

Helaas zijn er vele valkuilen onderweg ...

In een dynamische sessie presenteren wij een reeks sketches, waarin de acteurs de herkenbare valkuilen en ‘best practices‘ boven water brengen. De voortdurende interactie met het publiek, en de mix van humor en realistische situaties zorgen voor awareness en sensibilisering.

Het beoordelend karakter van Feedback vermijden

Deze interactieve IMPRO-LABO-voorstelling gaat samen met het publiek op zoek naar de sleutels en voorwaarden van een correcte aanpak. Een must voor elke organisatie die zijn leidinggevenden wil uitnodigen om mee te bouwen aan een constructieve feedbackcultuur, en meer de rol van de ‘people manager‘ op zich te nemen.

Optie: TEASER & REFRESH-video's

vangnet

De spiegel voorhouden via theater blijft een ijzersterk medium om te sensibiliseren. Omdat herhaling cruciaal is, ontwikkelden we 6 korte opfrisvideo's om de ‘lessons learned‘ onder de aandacht te houden

Praktisch

  • Gebracht door 2 acteurs en 1 moderator
  • Doelgroep: leidinggevenden
  • Tot 100 deelnemers
  • Duur: 1 u 00
  • Technische fiche op aanvraag