E-mailcultuur

Impro-Labo® - Interactief theater


E-mail is ongetwijfeld één van de belangrijkste tools voor samenwerking binnen organisaties. Tegelijk is inefficiënt e-mailgebruik uitgegroeid tot één van de grootste bronnen van ergernis en overbodige kosten in het bedrijfsleven.

the mailman always thinks twice

De mens achter de mail

Dit interactieve theaterprogramma focust op het menselijke verhaal achter e-mailmisbruik. De ‘cover your ass’-mail, de ‘cc-ziekte’, de ‘ik durf het niet te zeggen dus ik zet het maar op mail’-mail, de ’kijk eens hoe hard ik werk en wat ik bereik’-mail: in een flitsende reeks humoristische theatersketches passeren ze één voor één de revue.

Zonder een steen te werpen focussen we op herkenbare, menselijke motivaties die aan de basis liggen van inefficiënt e-mailgebruik. De scènes houden een spiegel voor en zetten deelnemers aan het denken over de gebreken van de huidige e-mailcultuur van uw organisatie.

Een eenvoudige remedie concreet toepassen

Tijdens het tweede deel onthullen we een even eenvoudig als efficiënt model. Deelnemers leren een e-mail te evalueren op de twee noodzakelijke dimensies ‘factueel’ en ‘relationeel’. Door de gespeelde scènes met behulp van dit model te remediëren, biedt dit programma een unieke aanzet tot een constructieve e-mailcultuur.

Praktisch

  • Gebracht door 2 acteurs en 1 moderator
  • Tot 80 deelnemers
  • Duur: 1 u 30
  • Technische fiche op aanvraag