VEILIGHEID ONDER SPANNING

Impro-Labo® - Interactief theater

Veiligheid

Eén werkdag op drie sterft in België iemand door een dodelijk arbeidsongeval. Meer dan de helft daarvan, op de arbeidsplaats zelf. We schrijven anno 2013. Elke werkdag opnieuw worden 88 werknemers in België gehandicapt voor de rest van hun leven. En dan spreken we nog niet over al die kleine ongelukjes waarvoor je een paar dagen thuis moet blijven. Procedures, richtlijnen, protocollen, toolbox-sessies …, ze moeten ons eraan herinneren dat veiligheid prioriteit is, maar het is blijkbaar niet genoeg.

Opbouw van de voorstelling

Deze voorstelling focust op het (begrijpelijke) menselijk gedrag: Je doet éven je PBM’s uit want het klusje vergt precisie handwerk, je springt over de werfput want de onderaannemer voorzag geen loopplank, je grijpt niet in als een collega onveilig werkt want hij is oud en wijs genoeg? Via een reeks recht uit de praktijk geplukte scènes brengen de acteurs de dilemma’s in beeld. Uitvergroting, humor en herkenning zijn sleutelwoorden in deze voorstelling.

Format

Een IMPRO-LABO® is een uiterst interactieve leer- en sensibiliserings-methode voor kleine tot middelgrote groepen. Twee acteurs spelen sketches rond realistische situaties uit de praktijk. In banen geleid door een moderator en via voortdurende interactie met het publiek worden dilemma’s besproken en visies toegelicht. Hierdoor wordt (opnieuw) commitment en awareness gecreëerd.

Praktisch

  • Gebracht door 2 acteurs en 1 moderator
  • Voor alle medewerkers van een organisatie
  • Maximaal 100 deelnemers
  • Duur : 1u00 tot 1u30
  • Technische fiche op aanvraag