Veiligheid / the Sequel + Pakkende Getuigenis

Impro-Labo® / Interactief theater / Monoloog

 • Datum: 20 Jun 2018
 • Van: 09:30
 • Tot: 11:30
 • Locatie: Gent
Veiligheid / the Sequel + Pakkende Getuigenis Door de jarenlange inzet van theater in de bouw- en technische sectoren rond veiligheidsthema’s, kan Klein Barnum u een uitgebreide keuze aanbieden aan veiligheidstheater:

1. Veiligheid onder Spanning   Interactief Theater
2. Veiligheid / the sequel   Interactief Theater
3. Veiligheid / ‘persoonlijke getuigenis   Monoloog

Met de eerste voorstelling ‘Veiligheid onder spanning’, reeds gebracht voor ± 20.000 deelnemers, lag het accent op de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van veiligheid.

In deze open sessie kan je kennis maken met 2 voorstellingen:

THE SEQUEL

Eerst spelen we voor u The Sequel. In deze voorstelling kloppen we op dezelfde nagel als in Veiligheid onder Spanning... maar we spelen het spel harder, en kiezen voor een meer confronterende toon om deelnemers te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Opbouw ‘the sequel’

Bij aanvang tonen we dmv de ‘Pyramide van Bird’ opnieuw aan hoe belangrijk het is om openlijk te communiceren over incidenten. Daarna zoomen we in op de mechanismen die mensen er toe brengen om incidenten te verzwijgen: schaamte, elkaar in de greep houden, afdreigen, collega’s uit de wind zetten. En we zetten ook gekende doofpotoperaties op de planken: wegmoffelen, doen alsof je neus bloedt, en dooddoeners. Uiteraard via humor en herkenbare situaties, om iedereen aan boord te houden.

Duur : 55’

PERSOONLIJKE GETUIGENIS

Vervolgens brengen we een pakkende ‘persoonlijke getuigenis’, een monoloog waarin een ex-bouwvakker vertelt over zijn handicap: een dwarslaesie opgelopen bij een val op het werk. Wanneer hij plots erg persoonlijk wordt over de gevolgen voor zijn privéleven, tot en met zijn liefdesleven, wordt het erg stil in de zaal.

De (niet tv-bekende) acteur Kwinten Van Heden heeft daadwerkelijk een fysieke beperking, wat de impact van het verhaal vergroot. Toch liegen we niet : aan het einde van het verhaal maakt de acteur zich bekend. Dat maakt geen verschil … het verhaal is echt gebeurd, alleen bij iemand anders. Door de levensechtheid is de impact op de toeschouwers bij deze monoloog enorm.

Duur : 25’
 • Gratis mits inschrijving
  Enkel veiligheids- en opleidingsverantwoordelijken
  Max. 2 personen

 • arbeiders, ploegbazen, werfleiders, projectleiders
 • Ontvangst met koffie en thee om 09:00
  Voorstelling 09:30 - 11:00
  Q&A: 11:00 Einde: 11:30

  Adres: Dok Noord 4 C /001, 9000 Gent
  Parkeermogelijkheid