Waarden - 'sleeping beauties?'

Impro-Labo® - Interactief Theater

 • Datum: 26 Sep 2018
 • Van: 09:30
 • Tot: 11:30
 • Locatie: Gent
Waarden - 'sleeping beauties?'
In onze kenniseconomie is het gedrag van medewerkers steeds meer doorslaggevend voor het succes van een organisatie. Hoe maak je van je waardenkader het kompas om dit gedrag te sturen?

Abstracte waarden concreet maken


Via sketches ´challengen´ we uw bedrijfswaarden in concrete situaties uit de praktijk van de deelnemers. We focussen op momenten waarop het moeilijk wordt: waarden conflicteren, druisen in tegen het eigenbelang of botsen met de emoties van het moment. Door humor en uitdagende meerkeuzevragen brengen we een uitwisseling op gang. Welk gedrag vraagt een waarde in deze situatie? Hoever wil je gaan in het toepassen ervan? Waar zitten de oplossingen voor dilemma´s?

Hoe realiseer je een mirakel?


Waarden kunnen enkel werken als iedereen ze toepast in functie van het algemeen belang. Maar vaak gebruiken mensen ze om de eigen agenda te dienen.

In deel twee focussen we op herkenbare, menselijke motieven die aan de basis liggen van dit fenomeen. De scènes houden een spiegel voor en zetten de deelnemers aan het denken over de valkuilen om tot een gedeelde cultuur te komen. Wat op het eerste zicht om een mirakel vraagt, krijgt een duidelijke definitie. Het sleutelwoord blijkt: ´Vertrouwen´.
Samen met de deelnemers komen we tot een helder model om de ander op basis van vertrouwen te benaderen, en zo ´common ground´ te creëren zonder je eigenwaarde te verloochenen. Kortom: De ideale kick-off om waarden uit hun schoonheidsslaap te doen ontwaken en hen in de cockpit van je organisatie te installeren.
 • Gratis, mits inschrijving
  Enkel voor HR- en opleidingsverantwoordelijken
  Maximum 2 personen

 • HR- en opleidingsverantwoordelijken
 • Ontvangst met koffie en thee om 09:00
  Voorstelling 09:30 - 11:00
  Q&A: 11:00

  Adres: Dok Noord 4 C /001, 9000 Gent
  PARKING: Sassevaartstraat 43, 9000 Gent