Stress - Reset the Mindset

Impro-Labo® / Interactief Theater

Deze sessie is volzet. Bij inschrijving komt u op de wachtlijst.


 • Datum: 29 Apr 2015
 • Van: 09:30
 • Tot: 11:30
 • Locatie: Gent
Stress - Reset the Mindset Negatieve stress ontstaat wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. Laten we samen de draagkracht versterken.

Een theatervoorstelling als Anti-stress vaccin


In deze sensibiliserende voorstelling creëren we een gezamenlijk referentiekader: op welke stresscomponenten kan een groepscultuur een positieve invloed uitoefenen zodat een beschermend draagvlak ontstaat. Via een visueel hulpmiddel verankeren we het beeld van het vangnet en sensibiliseren we het publiek om mee te werken aan een dynamiserende mindset.

Stress = Draaglast / Draagkracht


Realiteit wijzig je niet zo maar. Strakke deadlines, overvolle agenda’s, veeleisende procedures en (te) snel veranderende omgeving… meer dan ooit typerend voor onze tijd.
Mentaliteit hebben we meer in de hand. Vergiftigen we de werksfeer door te focussen op gemiste kansen, op fouten, door de druk op elkaar af te wentelen? Of creëren we een werksfeer met nadruk op kansen, op kwaliteiten, op gezamenlijke schouders onder een toekomstgericht project?

Uw Individueel draagvermogen in beeld


Uit analyse blijkt dat we dit draagvlak kunnen opdelen in duidelijke componenten, zij bepalen samen de kracht van iemands draagvermogen. Hoe groter dit vangnet, hoe meer een individu beschermd is tegen de negatieve invloed van stress. Aan de hand van humoristische en herkenbare sketches responsabiliseren we de deelnemers om het gezamenlijk draagvlak groter te maken, meer bepaald op vlak van: sociale steun/relatie, erkenning, competenties, autonomie, relativering, zingeving, erkenning en focus op succes.

 • Gratis, mits inschrijving. Enkel voor HR- en opleidingsverantwoordelijken.
  Maximum 2 personen.

 • Alle medewerkers
 • Ontvangst met koffie en thee om 09:00
  Voorstelling 09:30 - 11:00
  Q&A: 11:00 Einde: 11:30

  Adres: Dok Noord 4 C /001, 9000 Gent
  Parkeermogelijkheid