10 tactics of Power

Workshop voor kleine tot middelgrote teams

 • Datum: 10 Dec 2014
 • Van: 09:30
 • Tot: 11:30
 • Locatie: Gent
10 tactics of Power Van subtiel en bedekt tot openlijk en bikkelhard: in veel situaties beland je in een machtsspel. Een commerciële onderhandeling, een strategische meeting: soms heeft de ander je in de tang en kan je geen kant meer op. Hoe kan je op zo'n moment de interactie beïnvloeden? Hoe krijg je weer meer greep op het gesprek?

Wie leidt de dans?

Uit analyse blijkt dat we het 'spel van de macht' kunnen terugvoeren op tien 'tactics of power'. In deze workshop leer je ze herkennen en zelf bewust hanteren om stevig te staan in een gesprek.

Aan den lijve ervaren

Je komt terecht in een ruimte met heel uiteenlopende stoelen, van fauteuil tot krukje. De acteurs kiezen hun aanpak, en beslissen waar je gaat zitten. Dan gespeeld vriendelijk, dan weer gedreven, soms autoritair. In alle gevallen heb je niets in de pap te brokken. Ze dompelen je onder in de wondere wereld van de macht.

Begrijpen

Onze acteurs nemen je mee in een reeks interacties waarin macht zich toont in haar verschillende gedaantes. De '10 tactics of power' openbaren zich. De acteurs testen ze, plaatsen ze tegenover elkaar en rafelen ze uiteen in voortdurende dialoog met de zaal. De strategische eigenaardigheden van de macht tonen hun ware aard.

Oefenen

Na het theatrale gedeelte volgt een gevarieerde set oefensituaties waarin je actief met de tactieken kan experimenteren. Aan de hand van eigen cases ga je in simulatieoefeningen met de acteurs het effect van de verschillende tactieken na. Je leert om bewust positie in te nemen en deze ook uit te stralen.

Een boost-session voor ieder die stevig in zijn schoenen wil staan!

De 'Ten Tactics of Power' werden ontwikkeld op basis van de 'Ten types of Power' van Peter B. Stark and Jane S. Flaherty.

 • Gratis, mits inschrijving. Enkel voor opleidingsverantwoordelijken.
  Maximum 2 personen.

 • HR- en opleidingsverantwoordelijken
 • Ontvangst met koffie en thee om 09:00
  Voorstelling 09:30 - 11:00
  Q&A: 11:00 Einde: 11:30

  Adres: Dok Noord 4 C /001, 9000 Gent
  Parkeermogelijkheid