Emailcultuur
- the mailman always thinks twice

Impro-Labo® / Interactief Theater

 • Datum: 7 May 2014
 • Van: 09:30
 • Tot: 11:30
 • Locatie: Gent
Emailcultuur <br>- the mailman always thinks twice Email is ongetwijfeld één van de belangrijkste tools voor samenwerking binnen organisaties. Tegelijk is inefficiënt emailgebruik uitgegroeid tot één van de grootste bronnen van ergernis en overbodige kosten in het bedrijfsleven.

DE MENS ACHTER DE MAIL

Dit interactieve theaterprogramma focust op het menselijke verhaal achter emailmisbruik. De ´cover your ass´-mail, de ´cc-ziekte´, de ´ik durf het niet te zeggen dus ik zet het maar op mail´-mail, de ´kijk eens hoe hard ik werk en wat ik bereik´-mail: in een flitsende reeks humoristische theatersketches passeren ze één voor één de revue. Zonder een steen te werpen focussen we op herkenbare, menselijke motivaties die aan de basis liggen van inefficiënt emailgebruik. De scènes houden de deelnemers een spiegel voor en zetten hen aan het denken over de gebreken van de huidige emailcultuur van uw organisatie.

EEN EENVOUDIGE REMEDIE CONCREET INOEFENEN

Tijdens het tweede deel onthullen we een al even eenvoudig als efficiënt model om emotie en (email)communicatie van elkaar te scheiden. De deelnemers leren in twee eenvoudige denkstappen zowel de inhoudelijke als de relationele lading van een mail inschatten. Door de gespeelde scèneste remediëren en aan de slag te gaan met een aantal echt in het bedrijf verstuurde mails, biedt dit programma een unieke gelegenheid om een begin te maken met een gemeenschappelijk gedragen, constructieve emailcultuur.
 • Gratis mits inschrijving
 • HR- en opleidingsverantwoordelijken
 • Ontvangst met koffie en thee om 09:00
  Voorstelling 09:30 - 11:00
  Q&A: 11:00

  Adres: Dok Noord 4 C /001, 9000 Gent
  Parkeermogelijkheid