Spreken in het openbaar

Tweedaagse workshop

Datum: 29 Sep 2023 Van: 09:00 Tot: 17:00 Locatie: Gent
Datum: 6 Oct 2023 Van: 09:00 Tot: 17:00 Locatie: Gent

LAAT JE REGISSEREN...

Beeld je even in: jij voelt je voortaan comfortabel als spreker, meer nog ... je weet de interactie met je publiek te controleren. Aantrekkelijk vooruitzicht? Het is een vaardigheid die de moderator bij Klein Barnum dagelijks toepast in de voorstellingen "interactief theater". Het is deze vaardigheid die we delen met jou in deze praktische workshop. Neem daarom nu de tijd om ook jouw presentatieskills aan te scherpen, en eindelijk je koudwatervrees achter jou te laten.

Tijdens deze workshop gooit docent Paul Carpentier, als jouw persoonlijke regisseur, zijn theaterervaring in de strijd om de spreker in jou wakker te maken. Je werkt de hele dag aan concrete technieken, waarvan ook acteurs in het theater zich bedienen.

Beetje bij beetje verwerf je het inzicht en de vaardigheden om je publiek bewust en gecontroleerd te bespelen. Je wordt een denkend spreker, waarbij jouw authenticiteit en persoonlijkheid de belangrijkste criteria blijven. Na afloop van deze training kijk je helemaal anders naar jouw rol als spreker. Vergeet de spreker die zich geremd voelt door de eigen kritische beoordeling, verwelkom de spreker die met zijn aandacht niet meer bij zichzelf, maar bij het publiek is en 'het samendenken organiseert'.

Want dit is misschien nog het beste nieuws; je kan het leren.
Je wordt begeleid in een kleine groep van maximum 8 deelnemers.

FEEDBACK VAN DEELNEMERS

"Een enorm leuke, interactieve en enthousiaste tweedaagse opleiding die niet verveelt maar enkel boeit!" Chiel Sterckx - Unizo
"De docent betrekt enorm zijn publiek en weet lang aandacht te houden; is gemotiveerd, 'echt', inspirerend ...; houdt van zijn materie en straalt dit ook uit ...; feedback is constructief en hij staat ook open voor reacties/opmerkingen vanuit het publiek." Mireille Kielemoes - BNP Paribas Fortis
"Dit had ik 20 jaar eerder moeten doen! Kon ik de klok maar terugdraaien en mijn loopbaan nog eens overdoen met de tips uit deze tweedaagse. Ik start alvast aan een inhaalbeweging." Chris De Clippel - Randstad

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Dag 1 - de bouwstenen

Je oefent op concrete, hanteerbare technieken. De individuele begeleiding en feedback garanderen een verbetering van jouw spreekvaardigheid.

 • Aandacht voor lichaamstaal
 • Werken op oogcontact
 • Spelen met stilte en ritme
 • Inbouwen van een verrassingseffect
 • Aanpassen van toon en volume
 • Kiezen van een originele invalshoek


 • Dag 2 - intenties communiceren

  Je leert de technieken van dag 1 te combineren, zodat je uiteindelijk je rol als spreker voor een publiek anders invult.

  Je spreekt niet meer in woorden, wel in duidelijke ideeën en intenties die je met je publiek weet te delen, door het bewust controleren van subtekst (uitgesproken, en onuitgesproken boodschappen).

  Verder leer je ook volgende, meer externe elementen te beheersen:

 • Powerpoint
 • Omgaan met lastige vragen en situaties

 • ---

  Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij inschrijving verklaart je je akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden.
  Betalingsvoorwaarden:
  Je ontvangt een factuur na inschrijving.
  Betaling geschiedt uiterlijk 30 dagen na factuurdatum.

  Annuleringsvoorwaarden:
  Indien je verhinderd of ziek bent:

  • Je kan je steeds laten vervangen door een collega (*)

  • Of je ontvangt een creditnota voor een bedrag van 50% van de prijs van de sessies waarvoor je verhinderd was, op voorwaarde dat je annuleert in minder dan 10 werkdagen voorafgaand aan de opleidingsdag.

  • In geval van een annulatie in minder dan 5 werkdagen (= 1 week) voorafgaand aan de voorziene activiteit, zal Klein Barnum deze dag factureren aan 100% van het voorziene factuurbedrag.

  • Annuleer je veel vroeger (meer dan 10 werkdagen of twee weken vooraf) dan kan je je voor 75 euro uitschrijven.


  (*) Aan dag 2 kan men enkel deelnemen indien men ook dag 1 heeft gevolgd.


  • € 990,00 (excl 21% BTW) voor dag 1 en 2 samen
  • Zowel ervaren als beginnende sprekers
  • Lunch, koffiepauzes en cursusmateriaal
   zijn in de prijs inbegrepen

   Ontvangst met koffie en thee om 8:30
   Aanvang stipt om 9:00
   Pauze van 13:00 tot 14:00
   Einde om 17:00

   Adres: Dok Noord 4 C /001, 9000 Gent