Klein Barnum erkend dienstverlener KMO-portefeuille

Klein Barnum is door de Vlaamse Overheid erkend als dienstverlener KMO-Portefeuille voor de pijler opleiding, met erkenningsnummer DV.O102824.

Alle Klein Barnum programma’s (theatervoorstellingen, workshops, opleidingen met simulaties) zijn erkend voor de KMO-portefeuille, waardoor u tot 40% subsidie kunt krijgen van de Vlaamse Overheid.

Wie komt in aanmerking?
  • Bestemd voor Vlaamse kmo’s en vrije beroepen. (geen vzw’s of publieke diensten)
  • Vestigingen en bijhorende werkenden gelegen in het Vlaams Gewest.
  • Voor ondernemingen uit de privésector, participatie van een administratieve overheid is minder dan 25%.
  • De activiteit van uw onderneming is opgenomen in de nacebel-code. Op de website van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kunt u op basis van uw ondernemingsnummer nagaan onder welke nacebel-code uw onderneming valt.

Wijzigingen KMO-portefeuille sinds 1 april 2016

In de nieuwe KMO-portefeuille wordt enkel nog een onderscheid gemaakt volgens de grootte van de onderneming. De verschillende pijlers, domeinen en afzonderlijke steunplafonds en percentages uit de vorige kmo-portefeuille zijn verdwenen. Kleine ondernemingen krijgen een jaarlijks steunplafond van 10.000 euro voor opleiding en advies, het steunpercentage bedraagt dan 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de KMO-portefeuille krijgen, het steunpercentage bedraagt hiervoor 30%.

Administratief eenvoudig steunverleningsproces

U kunt zich registreren of aanmelden voor de kmo-portefeuille op onderstaande link: kmo-portefeuille voor ondernemers

De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de prestaties via de webapplicatie van de KMO-portefeuille. Na de aanvraag ontvang je een automatische goedkeuring in de vorm van een bevestigingsmail van Agentschap Ondernemen en de vraag om je eigen bijdrage van de subsidiabele kosten in de elektronische portefeuille te storten binnen de 30 kalenderdagen na aanvraag. De Vlaamse overheid vult vervolgens de elektronische portefeuille aan. Van zodra het totaal bedrag van de subsidiabele kosten in de portefeuille zit kan je de opdracht geven tot betaling van de factuur aan Klein Barnum. Niet subsidiabele kosten dienen rechtstreeks aan Klein Barnum betaald te worden.

Na de opleiding ontvangt elke deelnemer van Klein Barnum een attest van deelname.

Komt u graag meer te weten over deze subsidiemaatregel? Neem contact op met ons voor meer informatie. of klik en download de gebruikershandleiding van de KMO-portefeuille